Все про гуманітарну складову - офіційно
ВАЖЛИВО

Мінреінтеграції вживає заходів щодо підтримки підприємств, активи яких розміщені у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях

25 Квітня 2024, 11:51

Йдеться про вирішення проблемних питань зовнішньоекономічної діяльності підприємств, виробничі потужності яких розміщені в цих областях. Про це РеІнформ повідомляє з посиланням на Мінреінтеграції.

Питання розглядалося на засіданні Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Проблема пов’язана із неоднозначним трактуванням європейськими банками статусу підконтрольних Уряду населених пунктів у Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

Через це певні українські компанії стикаються із проблемою блокування фінансових операцій з боку європейських банків.

З метою вирішення цього питання Мінреінтеграції розробило проєкт постанови КМУ щодо визначення територій, які перебувають під контролем Уряду, і територій, які є тимчасово окупованими.

Також Мінреінтеграції направило лист до МЗС для подальшого його поширення європейським країнам. У ньому міститься вичерпний перелік населених пунктів на підконтрольних Уряду частинах Запорізької, Донецької та Херсонської областей.

Завдяки цьому Генеральний директорат Європейської Комісії з питань фінансової стабільності, фінансових послуг та ринків капіталу оприлюднив на офіційному сайті ЄС загальні рекомендації, в яких зазначено, що місто Запоріжжя та місто Херсон перебувають під контролем Уряду України.

Крім того, команда Мінреінтеграції доопрацювала Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. А саме – було додано нову форму у структурованому форматі даних (xlsx).

Завдяки проведеній роботі європейські структури матимуть змогу отримувати інформацію щодо підконтрольних територій України на сайті відомства.