Все про гуманітарну складову - офіційно
ВАЖЛИВО

Пункт пропуску «Краківець-Корчова» тимчасово не працює. Його модернізують

19 Червня 2022, 19:38

З 19 червня пункт пропуску «Краківець-Корчова» тимчасово призупинив пропуск автобусів на виїзд з України до Польщі. Там проводять роботи з модернізації. Оновлений пункт пропуску має запрацювати з кінця червня. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Українців просять обрати інші пункти пропуску для перетину держкордону – «Грушів-Будомєж», «Шегині – Медика», «Рава-Руська – Хребенне». Водночас, порядок пропуску автобусів на в‘їзд в Україну залишиться без змін.

Напередодні Міністр інфраструктури України Олександр Курбаков сповістив, що оновлений пункт пропуску запрацює в кінці поточного місяця. На «Краківець-Корчова» збільшать кількість смуг для вантажівок і створять додаткові павільйони для митного та паспортного контролю. Планується, що пропускну спроможність тут зможуть наростити щонайменше на 50%. Уже стартувало облаштування павільйонів і підведення комунікацій.

До війни через західні кордони України здійснювалося понад 20% сукупного товарного експорту. Зараз можна говорити про переорієнтацію логістичних ланцюгів на суходіл загалом до 70% – інформує Мінінфраструктури. У зв’язку з таким навантаженням черги нині становлять від 3 до 25 км на певних ділянках кордону. Вирішення цієї проблеми має важливість державної ваги.

Проєкт «Відкритий кордон» передбачає ліквідацію вузьких місць на західному рубежі й покращення логістики на напрямку Україна – ЄС.

Нагадаємо, що українці можуть перевозити через митний кордон України готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10 тис. євро, без письмового декларування митному органу.

Фото: dpsu.gov.ua