Все про гуманітарну складову - офіційно
ВАЖЛИВО

У торговельних центрах Харкова з’явилися пункти первинної психологічної допомоги

26 Квітня 2024, 18:00

Цими днями в трьох торговельних центрах Харкова запрацювали пункти первинної психологічної допомоги. Про це РеІнформ повідомляє з посиланням на слова заступника директора департаменту соціальної політики Харківської міської ради Юрія Шпараги, пише Укрінформ.

Зазначається, що тут люди зможуть отримати консультацію фахівців безоплатно. Організатори зазначають, що за перші два тижні роботи сюди вже звернулися десятки людей.

«Інформація буде розповсюджуватися, і я думаю, що буде більше звернень. Далеко не всі готові прийти на прийом у кабінет, на дверях якого написано «Психолог», а ось так прямо у будівлі магазину, загубившись серед покупців, анонімно проконсультуватися, отримати підтримку легше», – розповів посадовець.

Фото: БФ «Стійкість України»

Проєкт втілюють за кошти благодійників. Наразі пункти первинної психологічної допомоги функціонують у торгово-розважальних центрах «Нікольський» і «Французький бульвар» та в супермаркеті «Клас» на пр. Тракторобудівників, 128 В.

Місцева влада планує відкриття таких пунктів ще у чотирьох торговельних центрах. Невдовзі ще один осередок з’явиться в ТРЦ «Дафі» на Салтівці. Загалом планують увести в дію 7 локацій безоплатної допомоги.

Нагадаємо, нещодавно запрацював застосунок «Соціальні послуги Харківщини» для жителів громад регіону.