Все про гуманітарну складову - офіційно
ВАЖЛИВО

З’явилася безкоштовна гаряча лінія юридичної допомоги для ВПО

26 Березня 2024, 16:45

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр днями запустила безкоштовну гарячу лінію юридичної допомоги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це РеІнформ повідомляє з посиланням на Громадський простір.

«Відкриваємо лінію допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Ці люди були вимушені покинути свої домівки і переїхати в інше місце, часто їхній переїзд супроводжувався втратою житла, майна, джерел доходу. Вони як ніхто потребують правової підтримки», розповідає директор Юридичного Гончаренко центру Микола Брюховецький.

Зазначається, що  звертатися на гарячу лінію юридичної допомоги можуть українці, які були змушені переїхати з початком повномасштабної війни.

«На гарячій лінії допомоги для ВПО передусім можна отримати первинну юридичну допомогу: консультації та надання правової інформації. В окремих випадках ми можемо допомогти із підготовкою адвокатського запиту, складанням заяви, ініціюванням депутатського звернення, наданням інших послуг в разі необхідності»,додає Микола Брюховецький.

Гаряча лінія юридичної допомоги для ВПО працює за номерами: (067) 428-28-64 та (050) 107-88-83 по буднях з 09:00 до 18:00 години.

Також свої звернення можна залишати у формі за цим посиланням, а також у Viber, WhatsApp та Telegram.

Гончаренко центр — найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Юридичний центр — окремий напрям роботи освітньої мережі, що фокусується на безкоштовній правовій допомозі військовим та членам їхніх родин.

Нагадаємо, раніше на Дніпропетровщині запрацювала гаряча лінія з питань тимчасового житла для переселенців.