Все про гуманітарну складову - офіційно
ВАЖЛИВО

У харківській метрошколі навчаються вже понад 2,2 тисячі дітей

19 Березня 2024, 9:57

Наразі в місті проживають 56 тисяч школярів, із них майже 2200 – навчаються у метрошколі. Про це РеІнформ повідомляє з посиланням на дані міського департаменту освіти, пише Укрінформ.

Зазначається, що сім навчальних приміщень розташовані на метро Університет, на станції «Перемога» – п’ять. Решта – ще на трьох станціях.

«Ми починали навчання з 1003 дітьми, сьогодні маємо майже 2200… Для всіх учасників навчального процесу створено безпечні умови, яких ми, на жаль, не маємо на поверхні. Приміщення заповнені. Тепер ми розглядаємо варіанти, як розширитися»,розповів заступник директора міського департаменту освіти Валерій Шепель.

Фото: ukrinform.ua

У метрошколі запроваджено «ротаційну» систему, що дає змогу охопити більше дітей: «діти, які приходять у метро в понеділок, навчаються зі своїми ж учителями у вівторок у дистанційному режимі, у середу – знову підземка і так далі», – пояснив посадовець.

Приміщення вдалося облаштувати на п’яти станціях (із 30 наявних у харківському метро). Всього є 19 кабінетів, що закріплені за 27 ліцеями.

Наразі в метрошколі навчаються всі класи з 1 по 11, але найбільше перших. Там навчається 610 дітей.

Загалом у харківських школах навчаються 108,3 тисяч дітей, із них 56 тисяч перебувають у Харкові. 75% учителів теж лишаються у місті.

Нагадаємо, раніше в Харкові відкрили дитячий садок у метро.