Все про гуманітарну складову - офіційно
ВАЖЛИВО

Оперативна інформація Генерального штабу ЗС України станом на ранок 3 липня

3 Липня 2022, 10:27

Розпочалась 130 доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Повідомляє РеІнформ з посиланням на Генеральний штаб ЗС України.

  • На Волинському й Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. З 1 липня 2022 року розпочато ротацію підрозділів збройних сил республіки білорусь у брестській області. Посилюється система протиповітряної оборони за рахунок підрозділів Східного військового округу збройних сил рф.
  • На Сіверському напрямку окупант продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону. Крім того, ворог обстріляв з території рф позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру поблизу Бачівська і Вовківки на Сумщині.
  • На Харківському напрямку ворог обороняє зайняті раніше позиції. Обстріляв із артилерії райони н.п. Руська Лозова, Перемога, Верхній Салтів, Замулівка, Волобуївка, Мілова, Протопопівка, Питомник, Прудянка й Норцівка. Ворожий штурм неподалік Прудянки наші воїни успішно відбили. Противник заподіяв авіаудару неподалік Мосьпанового і Гракового.
  • На Слов’янському напрямку окупанти обороняються. Обстріляли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони н.п. Дібровне, Мазанівка, Краснопілля, Суха Кам’янка, Вірнопілля і Маяки. Неодноразово безуспішно намагалися вести штурмові дії неподалік Мазанівки. Дістали відсіч і відійшли. Ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.
  • На Донецькому напрямку основні зусилля окупант зосереджує на закріпленні на позиціях у районах Лисичанська й Верхньокам’янки, вів наступальні дії поблизу Білогорівки, успіху не мав, змушений відійти.
  • На Бахмутському напрямку ворог здійснив обстріли неподалік Новолуганського і Травневого. Заподіяв авіаудар поблизу Покровського. Прагне вести наступ у районі Спірного, бойові дії тривають.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському і Запорізькому напрямках противник обстріляв наші позиції в районах н.п. Піски, Невельське, Новомихайлівка, Новоданилівка, Полтавка, Білогір’я, Ольгівське та Кам’янське. Штурмовими діями намагається покращити тактичне положення в районі Спартака.
  • На Південнобузькому напрямку агресор прагне не допустити просування підрозділів Сил оборони на ймовірних напрямках наступу. Здійснював систематичні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії. Заподіяв авіаудару в районі Іванівки.
  • Російські окупанти завдають систематичних ракетних ударів на Миколаївському напрямку.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання чорноморського флоту продовжує блокувати морські комунікації України й веде розвідку. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Авіація Повітряних Сил ЗСУ працювала фактично на всіх напрямках бойових дій – у Миколаївській, Запорізькій, Харківській, Донецькій і Луганській областях. Здійснила майже півтора десятка групових вильотів. Знищено близько 20 одиниць ворожої техніки і два польових склади боєприпасів.

Наші підрозділи продовжують успішно виконувати ракетно-артилерійські вогневі завдання.

Загальні втрати противника уточнюють.

 

Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine