У Японії відбувся майстер-клас української кухні
23 Червня 2022, 9:08Жінка, яка евакуювалася з України через російське військове вторгнення, влаштувала кулінарний майстер-клас української кухні в місті Іґа, де мешкає зараз із родиною. Про це повідомляє РеІнформ із посиланням на всесвітню службу японської громадської медіаорганізації NHK World-Japan.
Еріка Асаї з міста Іґа жила у Києві зі своїм чоловіком-українцем і доньками двох та чотирьох років, але разом із дітьми евакуювалася до рідного міста.
Жінка організувала майстер-клас української кухні, сподіваючись, що більше людей зацікавляться Україною. До заходу долучилися 16 учасників. Вони готували традиційні українські страви, такі як борщ та деруни.
Частину коштів, зібраних на майстер-класі, передадуть посольству України.
З початку російського вторгнення в Україну влада Японії дозволила в’їзд 800 евакуйованим українським біженцям.
Нагадаємо, українки в Латвії відкрили ресторан української кухні і допомагають ЗСУ.
Фото: з відкритих джерел