П’ять найцікавіших ресторанів у столиці Німеччини, відкритих українцями
5 Січня 2025, 14:09
Фото: womo.ua
Іноді складно обрати заклад, який припаде до душі своїм меню та атмосферою, особливо в іншій країні. Однак у Берліні є заклади, відкриті українцями, які стали популярними не лише серед місцевих, а й серед туристів. Тут можна скуштувати справжній борщ і страви української кухні.
Про це повідомляє РеІнформ із посиланням на видання «New Voice».
Український ресторан із сучасним підходом у Шарлоттенбурзі. Заклад відомий домашнім вишневим лікером із цікавою подачею та живою музикою.
У меню – банош, шашлик, млинці з сиром і лососем, вареники з буряковим пюре, десерти, зокрема брауні та «Та, яка з вишнями». Серед напоїв є коктейлі, кава, вино та узвар. Просторий заклад із класичним інтер’єром у темних тонах.

Фото: Die mit den Kirschen
Це місце нагадує затишні гостини у гуцульській родині. Тут приваблюють яскравий інтер’єр, смачні галушки, котлета по-київськи та борщ із закусками.
Гостям пропонують одягти закарпатський стрій і зробити фото на локаціях з автентичними деталями. Заклад популярний для святкування днів народження, весіль та інших подій. У меню – традиційні українські страви: голубці, деруни, ковбаси, соління тощо.

Фото: Guzulka
Сюди варто завітати за незвичайними видами вареників, як-от з чорницею та медовим кремом, за фісташково-малиновими оладками, наполеоном і фірмовим борщем, подають із зеленню, капустою та шматочками свіжого хліба. Ресторан також відомий своїми настоянками, зокрема гранатовою наливкою, яка чудово поєднується з баношем із овечим сиром.

Фото: Slava Berlin
Заклад українців із атмосферою київських ресторанів запрошує на сніданки, ланчі та вечері. До кави пропонують сендвічі, поке чи омлет, на обід – удон або лосось із картоплею, а до вина – тартар, морепродукти, пасту та десерти. Вишукана подача страв і широка винна карта доповнюють атмосферу. Інтер’єр із деревом, великими вікнами, теплими кольорами й квітами у вазах створює справжній затишок.

Фото: Jomo
Тут можна спробувати веганський грибний тост, сирники з ягодами, баскський чизкейк чи шакшуку з кавою. Також пропонують коктейлі та матча-чай.
У вихідні та святкові дні працюють без бронювання та просять не приносити ноутбуки для роботи. В інтер’єрі тут високі стелі з ліпниною, мінімалізм, дерев’яні меблі та багато зелені.

Фото: Sirene
Раніше ми розповідали, що в Бельгії запрацювала українська різдвяна крамничка.