Ресторан української кухні в Чикаго внесли до гастрономічного путівника «Мішлен»
22 Вересня 2024, 15:11
Нещодавно до офіційного гастрономічного путівника MICHELIN Guide вперше додали ресторан української кухні – «Anelya Chicago». Про це повідомляє РеІнформ із посиланням на фейсбук Міністерства закордонних справ України.
«2023 року власник ресторану та шеф-кухар Джонні Кларк вперше відвідав Харків, де народилася його бабуся. Ця подорож і надихнула його на створення ресторану, який би просував українську традиційну та сучасну кулінарну традицію у США», – йдеться в дописі.
Зазначається, що в ресторані подають сучасну українську кухню, що вдало поєднує традиційні страви з новітніми кулінарними стилями. Серед основних страв – борщ, вареники, локшина, полтавські галушки, голубці, банош і пампушки.

Фото: фейсбук Міністерства закордонних справ України
На десерт гості можуть обрати Київський торт, ряжанку або навіть наполеон із кремом з чорного чаю. Anelya також пропонує різноманітні напої, зокрема крафтові коктейлі та вина.
Путівник Michelin Guide – це престижний гастрономічний ресторанний рейтинг, який оцінює ресторани та готелі по всьому світу.
Нагадаємо, що в японському місті Нагоя відкрився український ресторан.