Все про гуманітарну складову - офіційно
ВАЖЛИВО

Як зберігати продукти під час відключення світла?

30 Червня 2024, 17:02

Під час віяльних або аварійних відключень електроенергії, збереження продуктів є однією з ключових проблем. Про це повідомляє РеІнформ із посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

Розповідаємо, де та як зберігати продукти без електроенергії, щоб вони не псувались.

Аби підготуватися до відключення електроенергії:

  • Сформуйте запас льоду – для цього слід тримати кілька пакетів з льодом у морозильній камері. Це допоможе зберегти холод під час відключення електроенергії.
  • Розгляньте купівлю холодильних елементів – їх можна тримати в морозильнику і за потреби використовувати в охолоджувальних боксах або термосумках;
  • Підготуйте запас консервів і сухих продуктів – запас продуктів, які не потребують охолодження (консервів, сухофруктів, круп та горіхів), допоможе підкріпитися, якщо світла не буде довше, ніж планувалося.

Якщо живлення вже вимкнули:

  • Використовуйте лід та холодильні елементи – перемістіть швидкопсувні продукти в термосумки або охолоджувальні бокси з льодом. Якщо світла немає понад чотирьох години, розкладіть раніше підготовлені місткості з льодом на нижню полицю холодильника та верхню полицю морозильної камери.
  • Розділіть продукти – ті, які швидко псуються, зберігайте в найбільш холодній зоні холодильника або морозильника.
  • Тримайте двері холодильника та морозильної камери зачиненими – це допоможе зберегти холод всередині. Якщо двері не відкривати, холодильник може зберігати температуру до чотирьох годин, морозильна камера – до 48.

Альтернативи холодильника:

  • сумки-холодильники;
  • термоси для їжі (його можна завчасно охолодити та скласти в нього необхідні продукти);
  • льох або підвал;
  • термічна  обробка продуктів.

Також можна переглянути меню та раціон на користь того, що не швидко псується. У літній період великою частиною харчування можуть стати овочі та фрукти, які можуть зберігатися і без холодильника. Страви потрібно робити якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти.

Раніше ми розповідали, як опанувати страх під час повітряної тривоги.