Все про гуманітарну складову - офіційно
ВАЖЛИВО

Україна у квітні отримала 39 тисяч ноутбуків від ЮНІСЕФ

17 Квітня 2024, 16:09

Нещодавно учні восьми областей України отримали близько 39 тисяч ноутбуків від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Про це повідомляє РеІнформ із посиланням на Міністерство освіти і науки України.

«Війна призвела до закриття шкіл, що своєю чергою ускладнило дітям доступ до їхнього основного права – права на освіту. Тому ЮНІСЕФ підтримує освітній процес в Україні, щоб наголосити на важливості безперервної освіти для дітей у всіх форматах, зокрема дистанційного навчання за допомогою цифрових пристроїв»,зауважив Мунір Мамедзаде, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Зазначається, що фонд передав ноутбуки у Запорізьку, Харківську та Херсонську області, задовольняючи критичну потребу в засобах дистанційного навчання для дітей із вразливих груп населення. А саме: ВПО, дітей з інвалідністю, осіб із малозабезпечених сімей та тих, хто позбавлений батьківського піклування.

Також ноутбуки отримають учні Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Чернігівської областей.

«Там, де очне навчання нині неможливе через близькість до фронту чи відсутність у школі укриття, наше завдання – забезпечити дітей девайсами для навчання. Гаджет для них – це і про доступ до освіти, і про спілкування з однолітками, і про можливість отримувати підтримку від вчителів», – додав міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Нагадаємо, що уряд ОАЕ передав майже 5000 ноутбуків для українських школярів.