Переселенка з Харкова на грант відкрила на Полтавщині виробництво страв тривалого зберігання
26 Грудня 2023, 16:06Після початку повномасштабної війни Тетяна Чернікова з родиною переїхала з Харкова до селища Оржиця на Полтавщині. Тут вона заснувала виробництво готової їжі тривалого зберігання під брендом Green for you Food. Про це РеІнформ повідомляє з посиланням на фейсбук Міністерстві економіки України.
«Ми бачили, як у Маріуполі люди готують їжу на вогні, і це було дуже важко. Тому ми вирішили, що потрібно готувати страви, які можуть довго зберігатися без холодильника, які будуть смачні як вдома і які можна взяти з собою та поїсти в будь-яких умовах», — пояснює Тетяна.
Розширити свій бізнес жінка змогла завдяки державній грантовій програмі «Власна справа».
Фото: фейсбук Міністерство економіки
Нараіз Green for you Food виготовляє понад 40 видів перших та других страв і десертів. Серед них — страви з овочів, м’яса, каші, закуски (ікра кабачкова, бурякова, паштет) та солодка серія — джеми і чаї. Їх доводять до стану напівготовності на професійній кухні, запаковують у реторт-пакети і стерилізують в автоклаві.
Фото: фейсбук Міністерство економіки
Підприємниця співпрацює з волонтерськими і благодійними організаціями, тож таку їжу передають у регіони, які постраждали від бойових дій, а також на фронт.
Раніше ми розповідали про те, що українська компанія на грант налагодила виробництво цвяхів для європіддонів.