Все про гуманітарну складову - офіційно
ВАЖЛИВО

Ірина Верещук – до мешканців ТОТ: Не беріть участь у «референдумах» окупантів – виїжджайте

10 Серпня 2022, 20:08

Спроби окупантів залучити на так звані «референдуми» українських громадян на ТОТ – злочин. Це посягання на територіальну цілісність і суверенітет нашої країни. Для всіх, хто виявиться причетним до такого злочину, Кримінальний кодекс України передбачає суворе покарання, зауважила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук в етері телекомпанії «РАДА». Про це повідомляє РеІнформ з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Віцепрем’єр наголосила: щоб уникнути примусової участі у ворожих «референдумах», українські громадяни мають виїжджати з ТОТ. Це найкраще, що вони можуть зробити.

«Знайдіть можливість виїхати у безпечні регіони – вам нададуть всі умови для життя!», – закликала посадовиця.

Ірина Верещук нагадала, що за останній тиждень із ТОТ Херсонщини на контрольовану Україною територію виїхало близько 6 тисяч громадян – здебільшого це сім’ї з дітьми.

Як уже повідомляв РеІнформ, на тимчасово окупованих територіях ворог застосовує інформаційну блокаду, щоб змусити громадян змінити думку, виконати певні дії або ж утриматися від них. У цій непростій ситуації українців закликають мислити критично та вірити в ЗСУ.

Фото: Мінреінтеграції